• Учители от Първо СУ участваха в международно обучение
 • A+ A-
 • Учители от Първо СУ “Свети Седмочисленици” се включиха в международни обучения по програма „Еразъм+”. По този начин обогатиха арсенала си от знания и умения, които да прилагат в часовете, за да постигнат по-ефективен процес на преподаване.

  В края на юли представителите на Първа гимназия отпътуваха за Испания, Италия и Германия, където се срещнаха с колеги от цяла Европа, споделяха опит и получаваха нови знания.

  В Барселона шест учителки се включиха в две групи с различни теми. Първият курс беше на тема: „Социално и емоционално обучение (SEL) за успешни училища”.

  Другата група получи нови знания за „Щастливи училища: позитивно образование за благополучие и развитие на житейски умения“.

  Представените и дискутирани теми бяха в тясна връзка с прилагането на компетентностния подход в образованието, формирането на ключови житейски умения, социалната и емоционална интелигентност, управлението и развитието на успешна учебна общност.

  Организатор бяха от Europass Teacher Academy – организация с повече от 10 години опит в областта на квалификационните курсове в над 10 европейски града.

  За Италия заминаха петима учители. Във Флоренция темата беше: „Професионални решения за управление на класната стая: нови методи, ефективна мотивация, стратегии за взаимодействие и оценяване“. Учителите от работния екип усъвършенстваха уменията си за прилагане на иновативни методи при управление на класната стая.

  В Германия, училището се включи само с един учител. Това беше Даниела Стойкова, която преподава немски език. В Дюселдорф, тя се запозна с актуалните методи и стратегии за преподаване на чужд език, извлече нови концепции за обучение от практиката и обогати познанията си за адаптиране на онлайн ресурси в часовете.

  Обученията са част от втория етап на проекта „Учители – творци, новатори, медиатори и вдъхновители”, съфинансиран от Програма Еразъм+ на Европейската комисия.

 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани