• Три медала донесоха борците на Търговище от държавното първенство
 • A+ A-
 • С два сребърни и един бронзов медал се завърнаха борците на спортен клуб „Олимпиец” от държавното първенство по борба – св. стил за кадети, което се проведе в Сливен. Дългата пауза заради КОВИД епидемията не успя да сломи духа на търговищките спортисти и в схватките те демонстрираха хъс и силно желание за победа.

  В кат. до 42 кг. Нурла Ахмедов стигна до финала, където загуби от представител на ЦСКА и трябваше да се задоволи със сребърното отличие. Достойно представяне направи и съотборникът му Исмаил Паша (кат. до 80 кг.) Той също достигна големия финал, но не успя да се пребори за златото и също си тръгна от състезанието със сребърен медал.

  В предварителните кръгове Леркан Керим (кат. до 65 кг.) също се представи много добре, но претърпя загуба в полуфиналите и стигна до борба до бронзовото отличие. В схватака за медала той показа силното си желание за победа и успя да надделее за третото място.
  На крачка от медал остана Мутлу Ахмедов (кат. до 60 кг.) В спор за бронза той загуби от представител на русенския клуб „Дунав”.

  До края на годината борците от клуба ще участват в още три държавни шампионата.
  От спортен клуб „Олимпиец” съобщиха, че подновяват и заниманията с подготвителните групи от първи до шести клас. Тренировките се провеждат в понеделник, сряда и четвъртък от 18 часа в залата по борба в тренировъчния комплекс на ул. „Христо Ботев”.

 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани