• Зрелостниците от Търговище с добър резултат на матурите
 • A+ A-
 • Средният успех на зрелостниците от област Търговище на задължителната матура по български език и литература е добър 4,06. Резултатите оповести Регионалният инспекторат по образованието.

  Най-висок резултат на задължителната матура по български език и литертатура са постигнали от езиковата гимназия в Търговище, с резултат 4,973. След тях се нареждат учениците от гимназия "Христо Ботев" в Попово и двете среднообщообразователни училища в Търговище.  На втория задължителен зрелостен изпит, чийто предмет учениците можеха да избират средния успех за областта е 4.30, а подреждането на най-добре представилите се училища е същото.

  От всички предмети на които са се явявали завършващите най-добре са се справили математиците, които са постигнали среден успех от  4,99. Първенци отново са езиковата гимназия в Търговище.  Към "много добър" клонят и оценките по химия, чужд език и философския цикъл. Над 4 е и средния успех по биология, където на матура се явяваха най-много желаещи. 3,99 са сборуваните оценки по история, с две десети по-ниски са по география.

  Според данните на Министерство на образованието Търговище е сред областите, в който зрелостниците са надхвърлили постиженията на предния випуск./ Използвана е информация от РИО – Търговище и Топ новини.

   

 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани