• Пътищата се почистват. Забраниха движението за TIR
 • A+ A-
 • Заснежените пътища от републиканската пътна мрежа в търговищко се почистват със специализирана техника. Няма затворени участъци в областта. Движението на входните и изходните точки на Търговище се осъществява нормално, въпреки засиления трафик. Температурата на въздуха е около минус 10 градуса, а на места снежната покривка достига до 5 см.

  От 12.30 ч. е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по автомагистралите и основните пътни направления поради засиления трафик, с цел повишаване на безопасността на пътуване при усложнените метеорологични условия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура".

  Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: автомагистралите; път I-1 Видин - Ботевград;път I-1 Благоевград - ГКПП „Кулата"; път I-4 п. в. „Коритна" - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 ГКПП „Калотина" - ГКПП „Капитан Андреево"; път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път София; път II-19 Симитли - Гоце Делчев; път II-86 Пловдив - Смолян;
  -път II-99 Бургас - Царево.

  Ограничението, което ще е в сила до 20.00 часа, не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

  Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
  В столицата градският транспорт се движи нормално при зимни условия по всичките си маршрути. Продължават обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди.
  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

  Жълт код за сняг и поледици е обявен за цялата страна за днес, съобщават от Института по метеорология и хидрология при Българската академия на науките. Валежите продължават и в София, където към момента градският транспорт се движи нормално.

  За изминалите 12 часа количествата на валежите в страната са между 1 и 3 л/кв.м.

 • Обвързани публикации
 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани