• Правила
 • • Правила за ползване
  С акта на регистрация потребителите (лицата, които ползват услугите на www.itarmedia.bg) поемат задължението да спазват описаните по-долу правила и декларират, че носят отговорност за действията си.

  I. Правила за писане на коментари
  1. Уведомяваме ви, че администраторите ще премахват всички мнения, които са в нарушение на правилата. Итармедия (и администраторите на страницата) не носи отговорност за съдържанието и/или достоверността на публикуваните коментари, както и за тяхното неправомерно използване от трети страни.
  2. Не обиждайте и не използвайте вулгарни изрази. Ако не сте съгласни с някой от авторите или посетителите на сайта - оборете го, но не го наричайте "глупак". Ако ви е ядосал - оборете го още по-аргументирано.
  3. Няма да бъдат толерирани прояви на расова, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация и призиви към насилие. Правото на свободно изразяване на мнение не бива да води до нарушаване на правата на други хора. Не нарушавайте авторските права - посочвайте източника на информация, която цитирате.
  4. Няма да бъдат толерирани мнения, съдържащи нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа, верска основа или друга основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи, лица, цитирани в публикациите или автори на тези публикации.
  5. Не слагайте в коментарите си препратки към пиратско съдържание или такова, неотговарящо на горните точки.
  6. Коментарите, съдържащи спам или непоискани търговски отношения, ще бъдат изтрити заедно с потребителите, които ги публикуват.
  7. Всеки коментар, който нарушава някое от тези правила ще бъде изтриван.
  8. Ако смятате, че някой нарушава тези правила, можете да споделите това с нас като използвате бутона за връзка с нас.
  9. При възможност пишете на кирилица. Кирилицата се чете по-бързо. Пишейки на кирилица, уважавате тези, които ви четат, както и Кирил и Методий.

  II. Итармедия не носи отговорност за съобщенията изпратени между потребителите, както и за коментарите касаещи трети страни.

  III. Условия за ползване

  Всички текстови, графични, фотографски, аудио, видео и други материали, публикувани на сайта на ИТАРМЕДИЯ на адрес www.itarmedia.bg, поотделно и в тяхната съвкупност, са обект на специална закрила по Закона за авторското право и сродните му права.
  Нарушителите се наказват с глоба, освен ако деянието им не съставлява престъпление по Наказателния кодекс, за което се предвижда лишаване от свобода. За нанесените вреди те носят съответна имуществена отговорност, съгласно действащото българско законодателство.

  Забранено е използване на съдържанието на базата данни или на отделни нейни елементи /материали/ чрез публикуване, разгласяване, оповестяване и разпространяване под каквато и да е форма, освен с изричното разрешение на ИТАРМЕДИЯ за всеки отделен случай, срещу поето задължение за цитиране на източника и поставяне на линк към www.itarmedia.bg. Това изискване се налага от обстоятелството, че авторските права върху съдържащите се в базата данни отделни материали се притежават от ИТАРМЕДИЯ, заплатила или договорила друго за правото да ги използва.

  ИТАРМЕДИЯ разполага с необходимите технически средства за засичане на неразрешен достъп до своята база данни, а така също внимателно следи за неоторизирано използване на нейни материали от трети лица. За всеки отделен случай на констатирано нарушение ще бъдат уведомявани официалните държавни контролни и правоохранителни органи, а така също ще се предприемат незабавни действия за обезщетяване на претърпените вреди по съдебен ред.