• Красимир Янков: За да стигнем до 10 процента доверие, значи толкова може и Нинова и ръководството и?
 • A+ A-
 • В БСП е нужна промяна, след като доверието в партията ни е паднало до 10%.. За да стигне до този резултат, значи толкова може Корнелия Нинова и ръководството и?. БСП се води към пропаст и трябва нов път за бъдещето на партията и на България“. Това каза по ТВ „Бг он еър“ народният представител от левицата Красимир Янков. Тои? добави, че партията е раздирана от скандали и крамоли, като отговорност за това носи ръководителят. Народният представител припомни, че всички предложения на Нинова са били отхвърлени от Националния съвет и изрази учудване от твърденията и?, че вътрешната опозиция била против прекия избор за партии?но ръководство. Тои? поясни, че притесненията са, дали вотът ще е прозрачен и честен.

  Според Красимир Янков през последните 11 месеца, ръководството на БСП се занимава само с вътрешните избори. По думите му в партията липсва и идеологически разговор. Заради това, тои? и група социалисти организирали дискусия на която е била приета „Платформа за демократичен социализъм“, в която е разписана идея за бъдещето и пътя на партията. Подобен документ до този момент не е представен от ръководството на БСП, както и от другите кандидати за председател на левицата.

  „Моята претенция не е към личността на Корнелия Нинова, а към политиката, която се прави в БСП. Тя трябва да се предлага и обсъжда с експертите ни, които в момента са пренебрегнати, а дискусията е замразена“, каза Янков. На въпрос, дали БСП се държи като лява партия, народният представител обясни, че за съжаление днес ГЕРБ предлагат леви политики. „БСП може да управлява, и това предстои да го докажем, след вътрешните избори“, отсече тои?.

   

   

  Красимир Янков се обърна от ефира към Корнелия Нинова и я призова да предостави факти, с които да докаже обвинението си, че вътрешнопартии?ната опозиция е в колаборация с партията на Бои?ко Борисов. „ГЕРБ е наш опонент. Ние имаме за задача да посочим недъзите на управлението и да предложим алтернативи леви политики“, категоричен беше тои?.

  „Националният съвет гласува мое предложение за вот на недоверие към правителството по темата „Корупция“, каза Красимир Янков и допълни, че ръководи група, която трябва да организира работата и мотивите за вота. „Ще покажем възможностите, които има БСП в парламентарната група и експертите и?“, заключи тои?.

 • Facebook коментари