• Пленумът на БСП влезе в ролята си на колективен ръководен орган, бламира доклада и подписката на Нинова
  • A+ A-
  • Националният съвет на БСП отхвърли доклада на Корнелия Нинова, с който тя направи опит да направи оценка на политическата ситуация в страната, като абсолютно несъстоятелен. Пленумът не прие и предложението й за общонародна подписка, с която Нинова се опита да създаде поредна имитация на натиск над кабинета на Бойко Борисов.

    Малко по-рано днес, пленумът не прие и предложените от Нинова дати на които да бъдат проведени вътрешнопартийните избори и Конгреса на БСП. Така на практика, Националният съвет на партията влезе в ролята си на колективен ръководен орган, на който БСП винаги е взимала решенията си и сложи край на опитите за еднолично управление на Корнелия Нинова.

    Днешният пленум не успя да гласува най-спорната си точка – финансовия отчет на партията. С апаратни хватки, Корнелия Нинова за пореден път е прикрила от Националния съвет актуалното финансово състояние на партията и възможни финансови злоупотреби, като е накарала привържениците си да напуснат заседанието. С липсата на девет гласа Нинова е провалила кворума при гласуването. Сред тях са членовете на Изпълнителното бюро и водещият на заседанието Асен Гагаузов. От присъствалите 84 социалисти – 12 са гласували за, трима против и 69 въздържали се.

    Днешното заседание на Националния съвет на БСП е повратен момент в най-новата история на левицата. За първи път от 30 години пленумът на партията бламира всички предложения на своя председател. Социалисти коментират, че БСП вече се изправя и страницата на управлението на Корнелия Нинова, свързан с тотален срив и поредни загуби ще бъде затворена!

  • Facebook коментари