• Над 100 хил. лв. дарения получи болницата в Търговище
 • A+ A-
 • Няколко фирми и частни лица дариха значителни суми на болницата в Търговище. Общата стойност надхвърли 100 хил. лв., а средствата са за покупка на необходими принадлежности за борба с евентуални случаи на COVID -19.

  Д-р Иван Светулков, изпълнителен директор на лечебното заведение потвърди, че към момента няма регистриран случай на заболяването в областта. Той даде и повече информация за даренията и предназначението им.

  Най-голямото дарение е от „Тракия глас България”. Те вече имат договор с болницата, с който даряват апаратура за дихателна реанимация на обща стойност 90 хил. лв. За тези пари ще купят 4 апарата за искуствена белодробна вентилация и един компресор, който осигурява работата на тези апарати.

  В болницата вече има един нов апарат за дихателна реанимация. Той е на стойност 12 хил. лв. и е дарение от фирма „Радита”.

  Няколко фирми са дарили парични средства. С тях ще се купуват лични предпазни средства за медицинския персонал, както и различни дезинфекционни разтвори, препарати и т.н.

  От „Стройкомерс – ТТ” са дарили 10 хил. лв. „Интръст” със седалище в София и представител Александър Георгиев – 5 хил. лв. „ПМБ Индъстрис” със седалище в Пловдив, представлявано от Петър Бончев 10 хил. лв. Хамди Илиязов е дарил лични средства в размер на 5 хил. лв.
  Д-р Светулков изрази благодарността си и към „Гриффин текстил”, които подарили 400 маски за многократна употреба и имат готовност да изработят още ако това е необходимо.

  „За всички дарения имаме договори. В тях е описано точно за какво ще се харчат парите и съответно ще представим на дарителите платежни документи” – каза директорът на болницата.

  Той допълни, че гражданите трябва да се поддържат дисциплината, която проявяват в момента. „Ако спазваме нормите на поведение в момента няма да се стигне до ужасяващи последствия” – подчерта д-р Светулков.

  Към момента в болницата има 100 болни и това са само най-спешни случаи.

 • Facebook коментари
 • реклама


 • Най-четени

  Най-коментирани