• Доброто е в нас - да го отключим по Коледа - призоваха ученици в Търговище
 • A+ A-
 • Доброто е в нас - да го "отключим" по Коледа призоваха ученици-актьори в Търговище. Тази вечер сцената на Кукления театър "превзеха" второкласниците от Първо ОУ "Христо Ботев" и разказаха своята "Приказка за доброто".

  На сцената оживяха приказни герои - от малката Кибритопродавачка, през Снежанка и седемте джуджета,  феята на Злото и на Леденото краство, до човешки образи. Темите за надеждата, за исконните желания за здраве, щастие и късмет, се преплитаха с детските желания за подаръци. Със своите изпълнения младите актьори внушаваха на публиката в препълнената зала, че човечността е най-ценното качество, което трябва да ни води в отношенията; че приятелството е онова, което ни обогатява и прави истински.

  В ролите се превъплътиха 25 ученици. Спектакълът се реализира по проекта "Подкрепа за успех", по който учебното заведение работи от ноември тази година с 15 деца. В ролите са привлечени повече, за да бъде удовлетворен интересът на учениците.  Инициативата е по идея на  учителя на група за целодневна организация на учебния ден Севинч Мехмедова. А голяма част от костюмите са изработени от преподавателя и семействата на децата.

  "Разказахме приказката, защото предстои най-хубавият семеен празник. С децата показахме, кои са истинските ценностти, които трябва да ни водят в живота", коментира Мехмедова.
  За прекрасното си изпълнение второкласниците и преподавателят-вдъхнодител Севинч Мехмедова получиха кошница с цветя от кмета на общината Дарин Димитров, и заслужените аплодисмети на публиката./Информацията е на БТА

 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани