• Мъж и жена пострадаха тежко в катастрофа
 • A+ A-
 • Мъж и жена пострадаха тежко при катастрофа станала до разклона за антоновското село Божица, информират от полицията.

  Правоспособен 50-годишен водач от София, управлявайки лек автомобил „Митцубиши Каризма“ със софийска регистрация в посока София-Варна с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е изгубил контрол над управлението му. Моторното превозно средство е навлязло в насрещното пътно платно/в този участък пътят е разделен на две платна с разделителен остров/, завъртяло се е и е излязло извън пътя вляво по посока на движението, като с дясната си част се е блъснало в крайпътно дърво.

  В резултат на пътния инцидент возеща се на предната дясна седалка на автомобила 57-годишна руска гражданка е откарана в МБАЛ-Търговище, където е настанена в интензивното й отделение с разкъсани черен дроб, далак и корем, в кома, с опасност за живота й. В същото отделение е настанен за лечение и водачът на лекия автомобил с пневмоторакс на белия дроб, също с опасност за живота му. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

  Съдействие за ликвидиране на последиците от пътно-транспортното произшествие са оказали служители на РСПБЗН-Търговище и Омуртаг. По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище.

  По актуални данни към момента двамата пострадали в пътния инцидент вече са без пряка опасност за живота им.

 • Facebook коментари