• Коледна приказка за доброто разказват пред публика второкласници от Търговище
 • A+ A-
 • "Коледна приказка за доброто"разказват второкласници от Търговище. Учениците от ОУ "Христо Ботев" в града канят жителите и гостите на Търговище на спектакъл, за да посрещнат заедно празничните дни. Инициативата е по идея на старшия учител на група за целодневна организация на учебния ден Севинч Мехмедова.

  В ролите ще влязат 25 деца. Те вече усилено репетират своите стихове и песни, с които да потопят в магията на Коледа своите съученици, учители и гости. "Това е най-светлият семеен празник. За съжаление, сякаш днес все повече отдаваме значение на подаръците, свързани с него, отколкото на същината на Рождество", казва преподавателят и обяснява защо е решила да постави приказката. Идеята й е, чрез игри и забавления, да се припомни духът на празника, да се приучат децата да раздават добро.

  Спектакълът се реализира по проекта "Подкрепа за успех", по който учебното заведение работи от ноември тази година с 15 деца. В ролите са привлечени повече, за да бъде удовлетворен интересът на учениците, обясни учителят.

  И преди година Севинч Мехмедова организира възстановка на Бъдни вечер и Коледа с по-големите ученици от четвърти клас.

  "Коледна приказка за доброто" ще бъде представена на 19 декември в Кукления театър в областния град./ Информацията е на БТА

 • Facebook коментари