• Трима заместници ще има кметът на Търговище Дарин Димитров
  • A+ A-
  • Трима заместници ще има кметът на Търговище Дарин Димитров. Ръководният екип бе представен днес. През мандата заместник-кметовете на община Търговище ще бъдат с един по-малко. "Те ще бъдат натоварени с повече задължения, но така ще се работи по-оперативно", каза Димитров на нарочна пресконференция.

    Ресорът на Валентин Велчев е "Бюджет, финанси, местни данъци и такси", в задълженията му влизат още земеделието и търговията. Другият заместник-кмет - Митко Панайотов ще се занимава в "Устройство на територията, околна среда и транспорт". Третият заместник-кмет Рая Матева е с ресор "Хуманитарни дейности и социална политика".

    Секретар на община Търговище ще продължи да е Христалина Халачева, която ще се занимава и с функция "Култура", и с направление "Туризъм".

    С новата структура на общинската администрация се цели по-добро обслужване на гражданите. "Преценихме, че нямаме нужда от увеличаване на персонала. В Търговище един служител отговаря за 420 граждани, а средното съотношение за страната е 278 души на общински служител. За сметка на това наблягаме на иновациите и коректността", бе категоричен Дарин Димитров./ Информацията е на БТА

  • Facebook коментари