• Няма да повишават данъците в Търговище
  • A+ A-
  • „Не обмисляме повишаване на местните данъци и такси за следващата година“. Това каза за Радио Шумен кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров. Той уточни, че за 2019 година Общинският съвет е утвърдил по-висок размер на данъка за автомобилите, за сградите и таксата за придобиване на имущество.

    „Това ще ни помогне през 2020 година да имаме един балансиран бюджет, с който да направим града и близките села по-добри за живеене“ – каза още д-р Дарин Димитров.

    "Ще се справим и тази година, въпреки повишаване на минималната работна заплата, защото много от хората работят в общинските предприятия, а на тях им е нужна по-висока издръжка. Тази издръжка пък идва от местните данъци, които събираме ние. Така, че следващата година може да се наложи едно леко увеличаване на данъците, но засега за тази година няма да има увеличение. Ще се справим с бюджета и по този начин", посочи той.

    Д-р Димитров уточни, че общинската хазна в Търговище може да се похвали и с много добра събираемост на местните данъци и такси. Очаква се тази година те да бъдат платени на 100 процента.

  • Facebook коментари