• Балет ВЕГА сеят стандарт на софийска почва
 • A+ A-
 • Само седмица след отличното си представяне на Национален конкурс за танцови колективи във Варна,възпитаниците на хореографа Марианна Савова, извоюваха 5 първи награди от петте  категории, в които участваха на престижния SOFIA OPEN DANCE FESTIWAL - 2019.
    В оспорвана конкуренция, напълно заслужено, те станаха носители и на Голямата награда „Златна роза“ от петoто поредноиздание на танцовия форум.

  Събитието се проведе на 16 ноември в зала „Арена Армеец“ - София със съдействието на Столична община и под патронажа на кмета на община „Слатина“. В него  участваха известни танцови школи –  балетите „Нова“ , „Роберта “, „Тапия Денс Хаус“, „Златните Момичета“, „Елия“, „Зоки“ и  други, както и  възпитаници на Националното училище по танцово изкуство.
  Интересен факт е, че освен категорично спечелените първи места, журито присъди на нашите танцьори още една втора и две трети награди, в три от категориите, поради явяване с по две изпълнения в тях.

  Така осемте танца, с които участва балетът, бяха наградени, като в три от номинациите спечелиха по две награди. С изпълненията си „Вега“ се отличиха с разнообразна хореография, синхрон, артистично присъствие и спечелиха симпатиите на многобройната публика в „Арена Армеец“.

  Журито на конкурса гласува в реално време по електронен начин и  потвърди превъзходството и очарованието на децата от Търговище.

  Специалният приз „Златна роза“ е ювелирно произведение на бижутерска компания „Yotsenik”, с уникален дизайн от известен автор, и представлява емблематичното за България цвете в реален размер.

  Участието на танцьорите на „Вега“ в столицата, се превърна във вълнуващо и силно емоционално преживяване за тях, след 13 часов танцувален маратон,който те издържаха успешно. И както се вижда по резултата посяха нови стандарти на софийската почва.

 • Facebook коментари