• Торнадо отборен шампион на Седемте тепета в Пловдив
 • A+ A-
 • Единадесет гимнастика от спортен клуб ”Торнадо” и участваха в турнира по спортна гимнастика „Седемте тепета” в Пловдив. След отлична игра, момчетата на треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев и Снежана Стоянова, се справиха отлично на всички уреди и съвсем заслужено завоюваха отборната шампионска купа за пета поредна година.

  Заслуга за това имат индивидуалните изпълнения на момчетата във всичките пет категории. В най-малката категория, шестгодишните Онур Хикмет и Светозар Красимиров, участвайки за първи път в състезание от такъв ранг, се справиха блестящо, като Онур стана абсолютен шампион в многобоя, с шест златни медала на отделните уреди.

  Светозар е с бронзов медал на земя, и в призовата осмица на всички уреди.  В най-многобройната – втора категория участваха Мерт Ахмед, Християн Златев и Николай Лалов. Абсолютен шампион с шест златни и един сребърен медал е Мерт Ахмед. Християн е с два сребърни /земя и прескок/ и  един бронзов /многобой/, а Николай със сребърен на успоредка.

  В трета категория Християн Василев е трети на прескок, и с медали от класиране в призовата осмица на отделните уреди, заедно с Данаил Руменов. В четвърта категория участваха Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев и Константин Куцаров. Миркаан е щампион на успоредка и вицешампион на халки, а Радостин е трети на висилка. На останалите уреди са в призовата шестица.  Голям принос за отборната победа има Димитър Иванов, участник в най-голямата-пета категория. Малко не му достигна за тройката, но  е с медали от призовата шестица.

  До края на месеца предстоят още два международни турнира, в които „Торнадо” ще вземе участие -  МТ “Л.Солачки“ в Благоевград и „Дунавска перла“ в Русе.

 • Facebook коментари