• Дарин Димитров встъпи в длъжност. Избраха нов председател на общинския съвет.
 • A+ A-
 • Днес, 8 ноември, се състоя първото заседание на новоизбрания общински съвет в Търговище. 33-мата се заклеха да служат вярно и самоотвержено на обществото, а кметът Дарин Димитров встъпи в длъжност.

  В речта си пред местните депутати той подчерта, че всички избрани, независимо на каква длъжност са трябва да работят за Търговище. „Отговорно заявявам, че ще бъда най-добрият кмет на всички граждани, независимо от различните ни убеждения” – каза в словото си д-р Димитров. Той се обърна към съветниците като каза, че ще се вслушва в думите им дори когато имат разногласия. „Особено, когато имаме разногласия” – подчерта кметът. Според него действията на всички трябва да са на висотата на красивите думи и направените обещания.

  Дарин Димитров каза още, че гражданите заслужават да се работи без конфронтация и ревъншизъм между отделните политически сили. „Ще работим принципно, прозрачно и в полза на жителите на община Търговище” – заяви той.

  По време на сесията Ставрофорен иконом Славчо Проданов поздрави всички с днешния Архангеловден и подари на кмета Библия.

  След това д-р Димитров, воден от принципа, че най-голямата група в общинския съвет следва да излъчи кандидат за председател, предложи ДПС да направи номинация. Движението изведе Емине Якубова за поста. Партиите не излъчиха  други кандидати и така Якубова остана единствен претендент. Последва тайно гласуване и с 19 гласа ЗА, 3 против и 11 въздържал се,  ДПС взе мястото на председател на общинския съвет за втори пореден мандат.

  В новия Общински съвет влизат 4 партии и коалиции. С 14 съветници е партия ДПС. ГЕРБ има 13 съветници. Местната коалиция „БСП за България“ (БСП за България и АБВ) е с 5 места, а местната коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ има 1 представител в местния парламент.

 • Facebook коментари