• Дарин Димитров: Продължаваме на висока скорост
 • A+ A-
 • Победителят в надпреварата за кмет на Търговище д-р Дарин Димитров днес даде пресконференция, в която посочи основните моменти на бъдещата си работа през новия мандат.

  На първо място кметът посочи, че още от първия ден след клетвата започват да изпълняват предизборната програма. Очакват се и промени в структурата на местната администрация. „Не всички колела в общината работят с добра скорост” – каза д-р Димитров. Той обясни, че след първата сесия на новия общински съвет ще даде повече разяснения по този въпрос. 

  Относно разочарованията, които изпитал по време на предизборните дни кметът коментира, че вече е забравил кампанията и предпочита да работи за бъдещето. „Има болка, има разочарование, които могат да се преглътнат в името на града, но трудно се забравят” – каза още той.

  В общинския съвет ще си стисне ръцете с всички, само ако е в интерес на Търговище и на гражданите. „Ние сме политически сили с голям опит и трябва да работим заедно, за да вървят нещата. Не сме дребни политикани” – каза той в отговор на журналистически въпрос.

  Относно мястото на председател на Общинския съвет д-р Димитров коментира, че, на база резултатите, имат основание да поискат техен представител да оглави местния парламент. „Това все пак е въпрос на разговори с политическите сили. Дори да отстъпим това ще бъде с цел да има спокойствие сред хората на Търговище и общинският съвет да работи добре” – каза кметът.

  Д-р Димитров обобщи, че са провели позитивна кампания и резултатите от нея са, че имат гласове във всички населени места.  По тази причина няма да пренебрегнат нито едно село.  „Имаме много какво да правим и продължаваме на висока скорост” – каза д-р Димитров
  Той благодари на гражданите за доверието участието в изборите. „Видя се гражданското общество в Търговище, което е голяма гордост за мен” – каза той. Кметът благодари и на политическите формации, които го подкрепили, както и на хората от предизборния щаб за отличната работа.

 • Facebook коментари