• Обвинен в убийство на съсед остава в ареста
 • A+ A-
 • Младен Ил., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че през юли тази година убили свой съсед от търговищкото село Давидово и го захвърлили в кладенец, ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Апелативен съд – Варна потвърди определение на Окръжния съд в Търговище, с което на 42-годишния обвиняем е било отказано изменение на мярката за неотклонение.

  Пресслужбата на Варненския апелативен съд припомня, че Младен и баща му са в ареста от 20 август. Още първите следствени действия установили, че 54-годишен мъж е бил убит на 20 юли и хвърлен жив в петметров кладенец. Според обвинението, убийството е било извършено през деня. Тримата били в дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития. Тялото му е било намерено няколко дни след сигнал, подаден от близките му.

  Днес съставът на Апелативния съд сподели основанията на първата съдебна инстанция за потвърждаване на постоянния арест на Младен Ил. Събраните в хода на разследването доказателства водят и този съд до обосновано  предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен.

  Съдът отчита не само тежестта на престъпното деяние, което се наказва със затвор и от 10 до 20 години, но и съдебното минало на Младен, осъждан 4 пъти за различни престъпления. Преценката на тези факти дава основание да се потвърди и изводът, че съвсем реална е опасността обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие.

  Определението на Апелативен съд – Варна, не подлежи на обжалване./ Информацията е на БНР

 • Facebook коментари
 • реклама


 • Най-четени

  Най-коментирани