• БСП и АБВ обединени поеха към изборна победа
 • A+ A-
 • Левите сили са обединени и смятаното доскоро за чудо се случи тази вечер в Търговище. На една сцена, един до друг, застанаха лидерите на БСП Корнелия Нинова и на АБВ Румен Петков. Те засвидетелстваха подкрепата си за обединението между двете партии на местно ниво и кандидатът им за кмет на Търговище Рая Матева.

  Срещата се състоя в залата на драматичния театър и с нея коалиция БСП-АБВ даде официален старт на предизборната си кампания. Пред пълната зала първо бяха представени кандидатите за общински съветници, а след това думата взеха и представители от двете партии.

  „За едно дълго пътуване са необходими първите две малки крачки. Да кажем, че левите сили в Търговище направиха тези две малки крачки. И ние вярваме, че пътуването ще е ползотворно и успешно” – каза в словото си Ивайло Първанов, съпредседател на коалицията и 33 в листата за общински съветници. Той подчерта, че политиката се прави за хората и няма да хвали кандидатите. „Сигурен съм, че оценката ще я дадете вие с гласа си. И оценката ще е отлична за този отбор и този кандидат за кмет” – допълни той. Първанов благодари на Нинова и Петков за присъствието им, защото то показва сила, единомислие и категоричност, че политиките, които ще отстояват са правилните.

  След това думата взе кандидатът за кмет Рая Матева. В емоционално слово тя каза, че от днес могат да поставят началото на общ път. „Аз тръгвам уверено, подавам ви ръка и със сърцето си усещам, че ще ме приемете и ще вървим заедно” – каза тя. Матева сподели, че има основание да се кандидатира за високия пост и разчита на солидния 15-годишен опит в администрацията. Тя е извървяла целия път от служител в приемна, до заместник-кмет и познава изключително добре естеството на работа. Матева допълни още, че има силен екип, на който разчита. „Кандидатирам се и защото чувам сърцето на Търговище и моето тупти в неговия ритъм” – каза още тя и подчерта, че всичко в живота си досега е постигнала с труд, воля и отговорност.

  Конкретно по програмата си Рая Матева маркира приоритетите си за градската среда и новите инвестиции. Нейна идея е да създаде специално звено за проекти и европейско финансиране. „Ще направим необходимото да подпомогнем местния бизнес чрез обучение на кадри, от които има нужда. Ще работим в Търговище да влязат свежи пари и да стане привлекателно за младите хора и те да останат тук” – каза Матева. Тя допълни, че ще се направи необходимото детските градини отново да станат безплатни.

  „Във времена, когато сме засипани от негативни новини, социална и духовна бедност. Когато животът ни е потънал в сивота и липса на смисъл, сред положения асфалт, бетон и строителство е редно да насочим всичките си усилия, цялата си енергия към духовното, към вътрешния свят на човека, към душата му, защото най-важни са хората. А с появата на нови хора, нови идеи идва и новата сила” – каза още Рая Матева и завърши: „Рая за Търговище е номер 67”.

  Председателят на АБВ Румен Петков бе категоричен, че "изтича един мандат, на който хубавото му е, че изтича". Според него Рая Матева е почтеният, силният избор за кмет на общината.

  Корнелия Нинова от своя страна подчерта, че усеща много позитивна енергия в залата и изрази надежда тя да се запази и да се поздравят с победа още на 27 октомври. " Тук съм да подкрепя кандидата ви за кмет Рая, да изразя уважение към ненйния професионализъм и  дисциплина" - каза лидерът на БСП. "Голямото предизвикателство пред този сериозен екип е да върнем социалната община Търговище, тъй като през последните години има сериозно отстъпление" – завърши Нинова.

  Може да чуете изказването на Рая Матева в аудиото

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 • Facebook коментари