• Възлагам на д-р Димитров…
 • A+ A-
 • Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Търговище д-р Дарин Димитров обяви, че все още няма написани приоритети в програмата си. Това се случи по време на официалния старт на предизборната кампания в залата на читалище „Напредък” тази вечер. Досегашният кмет обясни на публиката в препълнената зала, че има бланки, в които всеки може да изрази мнението и визията си за общината и да ги запише като препоръка.

  „На тези бланки пише: Възлагам на д-р Димитров. След като прегледам всичко, тогава ще напиша своята програма за следващия мандат. Това ще стане след няколко дни” – каза кандидатът. По този начин д-р Димитров показа за пореден път, че цени и уважава мнението на избирателите.

  След това кандидатът за втори мандат направи ретроспекция за свършеното през последните четири години.

  „По време на предишната кампания имахме програма и много се надявах да изпълним поне 70 % от нея” – каза д-р Димитров и след кратка пауза продължи – „Оказа се, че ние изпълнихме над 90 %”. Кандидатът на ГЕРБ подчерта, че ако трябва да прави отчет ще отнеме много време. Затова наблегна само на някои от по-важните достижения в областта на грижата за хората, инфраструктурата и културата.

  Ако бъде избран за кмет отново Дарин Димитров ще продължи с досегашната си политика с грижа за хората, нови инвестиции и  модернизиране на населените места в общината. Той обаче сподели и няколко интересни идеи за следващия мандат. Едно от хрумванията му е да се създаде мобилно приложение за Търговище, което да дава информация за града. То ще бъде свързано със системата за измерване на качеството на въздуха и актуалния климат. Освен това ще има и допълнителна информация. Например за това къде има свободни паркоместа. Другата му идея е да осъществи желанието на много граждани най-после Търговище да има закрит плувен басейн.

  „Естествено, че това не се постига от един човек. Това се постига от голям екип от хора. Без вас, гражданите, правителството, хората от ГЕРБ, хората от общината нищо нямаше да постигнем” – каза д-р Димитров.

  Правителството и на това събитие засвидетелства подкрепата си в лицето на енергийния министър Теменужка Петкова. „За последните четири години общината промени своя облик и това се дължи на един изключително успешен мандат на д-р Дарин Димитров и неговия екип” – каза в словото си министър Петкова. Тя обясни, че подкрепата на хората е изключително важна, защото мотивира властта да работи по-усърдно. „Успешна кампания се прави с добри резултати. А ние имаме много какво да покажем. На 27 октомври с бюлетина номер 43 ние трябва да подкрепим д-р Дарин Димитров – успешния кмет!” – призова Петкова. 

  Изказването на д-р Дарин Димитров може да чуете в аудиото
  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 • Facebook коментари