• Бляскави премиери в програмата на CineLibri Търговище
 • A+ A-
 • От 5 до 20 октомври 2019 г. България ще празнува по-добрата литература и нейните най-виртуозни превъплъщения на големия екран! Петото, юбилейно издание на единствения кино-литературен фестивал CineLibri ще се проведе в София и още седем града в страната – Търговище, Велико Търново, Пловдив, Варна, Бургас, Габрово и Стара Загора, под мотото „Петото измерение”.

  Кино CINEMAGIC е домакин на CineLibri Търговище. Испанският шедьовър „Последствията на гнева” ще даде старт на фестивала на 8 октомври от 19:00 ч.! Филмът, който започва като трилър, за да се превърне в силно емоционален разказ за една необичайна любовна връзка със съдбоносен развой. Сценарист на филма е авторът на книгата, по която е направена адаптацията – Лоренцо Силва.

  Почитателите на шведския майстор на бестселъри Фредрик Бакман ще могат да се насладят на ексцентричната комедия „Брит-Мари беше тук”, екранизация на едноименния роман! Главната героиня е 63-годишна жена с репутация на пасивно-агресивна мрънкаща вещица, която става треньор на младежки отбор по футбол. Прожекцията е на 9 октомври.

  Не е за изпускане ирландският „Закуска на Плутон” на режисьора Нийл Джордан. Филмът е адаптация по романа на Патрик Маккейб, приключенска приказка за млад ирландец, който преминава от юношеското лутане към относителна зрялост, оставайки верен на анархичната си и аполитична природа въпреки множеството опити да се промени. След като е изоставен при раждането си, Котето пораства като женствен младеж с остър език под терора на злобната си осиновителка. После се замесва в нескончаема върволица от странни събития, напуска Ирландия и заминава за Лондон, където обикаля нощните свърталища из Сохо и търси родната си майка. Прожекцията е на 14 октомври.

  Секцията с документални филми обхваща много силни заглавия: сензационния филм „Мъжът, който си играеше с огъня”, посветен на автора на култовата поредица „Милениум” Стиг Ларшон, разтърсващата продукция „Чернобилска молитва” по книгата на Светлана Алексиевич, която даде живот и на телевизионната поредица, и френския филм „Карл Лагерфелд: Да бъдеш и да изглеждаш”, вдъхновен от личността на мистериозния кайзер на модата Карл Лагерфелд! Не пропускайте и документалния филм „Да се изгубиш нарочно”, който разказва историята на трима приятели,  решили да прекарат последното си лято като тии?неи?джъри, пътуваи?ки без план из наи?-затънтените кътчета на България. Приключение, в което, губеи?ки себе си по пътя, пак се намираш у дома...

  7 октомври, 19:00 ч., Закуска на Плутон
  8 октомври, 19:00 ч., Последствията на гнева
  9 октомври, 19:00 ч., Брит-Мари беше тук
  10 октомври, 19:00 ч., Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня
  11 октомври, 19:00 ч., Карл Лагерфелд: Да бъдеш и да изглеждаш
  12 октомври, 19:00 ч., Да се изгубиш нарочно
  13 октомври, 19:00 ч., Чернобилска молитва
  14 октомври, 19:00 ч., Закуска на Плутон
  15 октомври, 19:00 ч., Последствията на гнева
  16 октомври, 19:00 ч., Брит-Мари беше тук
  17 октомври, 19:00 ч., Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня
  18 октомври, 19:00 ч., Да се изгубиш нарочно
  19 октомври, 19:00 ч., Карл Лагерфелд: Да бъдеш или да изглеждаш
  20 октомври, 19:00 ч., Чернобилска молитва

  Билети: каса на кино CINEMAGIC
  Цена на билетите: 4 лв.

 • Facebook коментари
 • реклама


 • Най-четени

  Най-коментирани