• БСП тръгва към изборите със заявка за три кметски места
 • A+ A-
 • Имаме амбицията навсякъде да увеличим броя на общинските си съветници и да имаме три кмета – в Търговище, Попово и Антоново. Това сподели по време на пресконференция днес областният лидер на БСП Явор Куюмджиев. Срещата с медиите беше по повод утвърдените кандидати за кметове и празника, който червените честват на 9 септември.

  Куюмджиев каза, че голямо предимство на тези избори е обединението. Той припомни, че на предишните двама заместник-председатели на БСП – Ивайло Първанов и Славчо Славчев се явили самостоятелно, съответно като кандидат на АБВ и независим. Така изтеглили от общия брой повече от 2 хил. и 500 гласа.

  „През 2019 г. няма да има разцепление и това е предпоставка за доста по-добри резултати за общински съветници. От тази гледна точка ситуацията е позитивна” – смята още областният председател.

  Основната им задача е да консолидират избирателите, което била и целта на обединението с АБВ.

  Кандидатът на обединението БСП-АБВ в Търговище е Рая Матева. Тя не е член на партията и ще бъде водач и на листата за общински съветници, където АБВ имат четири места.
  В Попово подкрепата отива за досегашния кмет Людмил Веселинов. Там обаче БСП излизат със самостоятелна листа за общински съветници, която ще води Николай Черкезов.

  В Антоново БСП – АБВ ще подкрепят бизнесменът и независим кандидат Румен Рафаилов. Според тях той е човек с безупречна репутация сред хората в градчето и околните села. Там листата за общински съветници ще е разнообразна от представители на различни партии и независими. Ще я оглави общинския председател Нели Николова.

  В Омуртаг подкрепата е за Павлина Тасева, а в Опака Иван Вичев.

  По повод днешната дата Явор Куюмджиев каза, че не е правилно да се отрича нещо. „Никой няма право да отнема на българските граждани правото отбелязват този ден. За нас този ден е почит към 260 жители на региона, които са дали живота си в борба срещу фашизма” – отбеляза той. Куюмджиев допълни, че вече е време да спре противопоставянето на комунисти и антикомунисти и обществото да се помири.

 • Facebook коментари