• Насимо представи Life is a Study в Търговище
 • A+ A-
 • Графити майсторът Nasimo (Станислав Трифонов) представи поредната си самостоятелна изложба в Търговище. На събитието в художествената галерия “проф. Никола Маринов” дойдоха много почитатели на изобразителното изкуство и това на иновативния художник. Те изпълниха залата и се вглеждаха дълго в картините, които в по-голямата си част представляват различни портрети.

  Самото име на изложбата „Животът е учене” подсказва, че експонатите са от различни периоди, през които авторът е преминал по пътя на усъвършенстването си.

  „Идеята я имам от 3-4 години, но не бях готов с работите си за нея. Не бях готов и психически да си го позволя. Но моментът назря” - споделя творецът.

  По време на изложбата авторът представи и книгата - албум „25 years on Nasimo: Sketchbook” със скици от 1995 г. до днес, етюди с въглени, творби с маслени бои с техника „ала прима“, проекти – от скици до реализацията им върху стени.

  В родния си град Nasimo реализира и още един проект. На един от блоковете в центъра на града той прави поредния си огромен стенопис, който ще допринесе малко повече за красотата на Търговище.

  Този проект и изложбата се осъществяват с помощта на Екофол, който през тази година отбелязват тридесетгодишнината си.

 • Facebook коментари