• Бойко Борисов обеща държавата да съдейства на общината за ремонт на пътя към Шишеджам (ВИДЕО)
  • A+ A-
  • Снимки: Светослав Иванов (Фото Си студио)
  • Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода, тъй като това е една от най-големите инвестиции в цяла България”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на работното си посещение в заводите на Шишеджам в Търговище.

    Заедно с финансовия министър Владислав Горанов, зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, кмета на Община Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров и областния управител на Област Търговище Митко Стайков разгледаха новооткритата пещ в завода за стъкло на холдинга „Тракия Глас България”. Директорът на завода запозна Борисов с направената инвестиция, която е на стойност 90 млн.лв. Обновената пещ за производство на плоско стъкло бе официално открита през месец юли тази година, а към момента заводът в Търговище осигурява заетост на 3000 души.

    По думите на ръководството на завода, дейността и производственият капацитет на заводите в България играят важна роля за превръщането на Шишеджам в най-големия производител на плоско стъкло в Европа, както и един от двата най-големи производители на домакинско стъкло.

    След посещението в Търговище, премиерът нагледа и как върви работата по участъка на АМ Хемус между Белокопитово и Буховци.

  • Facebook коментари