• Дарматичният театър в Търговище с престижна награда
  • A+ A-
  • Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса”, организиран от Драматичен театър -Търговище, получи годишна награда ПроКултура`2019. Престижното отличие се връчва за принос в развитието на достъпа на младите хора до култура.

    Директорът на театъра Петър Петров получи наградата по време на VII-та Национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуствата”. Тя се провежда във Варна по повод Международния ден на младежта – 12 август. Организатори са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Основната й цел е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

    Петър Петров сподели пред аудиторията своя опит в провеждането на фестивали, за успехите и предизвикателствата в организирането на Международния фестивална спектакли за деца “Вълшебната завеса”.

    Търговищкият фестивал получи наградата сред номинации в девет области. При обсъждането са били взети предвид инициативи и цялостната дейност на номинираните.

  • Facebook коментари