• Хотелиерите от Търговище трябва да се регистрират в системата за туристическа информация
 • A+ A-
 • Община Търговище публикува на уебстраницата си тестова среда на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ на Министерството на туризма. Системата дава възможност на всички, които предоставят настаняване в стаи за гости, да се запознаят с възможностите и функциите й.

  Крайният срок за регистриране на профил в ЕСТИ е 30 септември 2019 г. От 1 октомври 2019 г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи, къщи и апартаменти за гости, трябва да подават информация за броя на отседналите туристи, броя нощувки и други, записани в Закона за туризма.

  Към момента всеки хотелиер може да подаде заявка за регистрация в реалната среда на ЕСТИ, достъпна чрез интернет страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ. Препоръчително е обаче първо да се премине през период на запознаване и изпробване на тестовата среда. Тя не се различава от реалната и осигурява достъп до целия набор от функционалности, но без риск от нежелани последствия от подаване на грешни данни или неправилна работа със системата. Подадените в тестовата среда данни не се считат за валидни по отношение  изпълнението на изискванията на Закона за туризма.

  Адресът на тестовата система е: https://estitest.tourism.government.bg.

  Видео инструкции за работа със системата са публикувани в уебсайта на Общината: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=70.

 • Facebook коментари