• Наградиха учениците с най-високи резултати
 • A+ A-
 • Областният управител на Търговище Митко Стайков се срещна с ученици, постигнали най-високи резултати при изпитите от Националното външно оценяване по Български език и литература след 7 клас и от Държавния зрелостен изпит по математика.

  Ивайла Гущанова от ОУ „Любен Каравелов” – Попово единствена от област Търговище е постигнала отличен успех при НВО по БЕЛ. Ученичката от Попово е една от общо 16-те седмокласници в страната, които са били оценени с максималния брой от 100 т. Заедно с Ивайла в срещата с областния управител бе и директорът на ОУ „Л. Каравелов” г-н Светослав Минчев. „Благодарни сме, че труда и резултатите ни се виждат и оценяват” – каза г-н Минчев.
  Двама зрелостници са постигнали максимални резултати на матурата по Математика. С по 100 т. са били оценени Славена Димитрова от IIСУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище и Христо Христов от IСУ „Св. Седмочисленици” – Търговище.

  За постигнатите високи резултати областният управител ги награди с грамота и ваучер за закупуване на книги и/или учебни помагала. Грамоти бяха подготвени и за преподавателите на младежите по съответните дисциплини.

  „Горди сме, че в Търговищко има толкова успешни деца. Пожелавам Ви здраве и да продължавате с труд и усърдие да постигате целите и мечтите си” – каза в обръщението си г-н Стайков. Той пожела на младите хора никога да не забравят откъде са тръгнали и да се върнат в родния град, след като завършат висшето си образование. Защото Търговищка област има нужда от млади хора - образовани, специалисти в различни сфери, с много идеи за развитието на региона – отбеляза още той.

  Награди връчи и началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева. „Поздравявам Ви за безспорния успех, който сте постигнали! Гордеем се с Вас и нека и през следващите години да има повече такива млади хора с потенциал като Вашия, защото бъдещето е във Вашите ръце!” – каза тя.

 • Facebook коментари