• Борците на Търговище спечелиха три медала от държавното първенство
 • A+ A-
 • Три медала спечелиха момчетата от Търговище на провелия се в Петрич държавен лично-отборен шампионат по борба, свободен стил.

  Безапелационен шампион в кат. до 75 кг. стана Сали Салиев. В конкуренция от над 20 състезатели, той излезе победител от пет срещи, което го отведе до върха на почетната стълбичка.

  Много добро представяне на прави и сребърния медалист Леркан Керим. В кат. до 62 кг. той пребори конкуренцията и стигна до битка за златното отличие, която загуби от Костадин Иванов („Черноморец” – Бургас).

  В кат. до 52 кг. Ахмед Ахмедов загуби една среща и това го отпрати в малкия финал, където се пребори за бронзов медал.

  Състезанието беше във възрастова група момчета (14-15 г.) и успехите на търговищките борци им отредиха място в челната петица на отборното класиране.

  Треньорите в клуба по свободна борба „Олимпиец” Мариан Стойнев, Мустафа Черкезов и Стойчно Ненов споделиха, че са доволни от представянето на възпитаниците си, но вече гледат към следващото предизвикателство.

  Сали Салиев и Леркан Керим спечелиха право и да участват в европейското първенство, което ще се проведе в края на юни в Краков, Полша. 

  Освен състезателите шампионатът на стария континент ще приеме още един представител на Търговище. Заместник-председателят на търговищкия клуб „Олимпиец” Милен Иванов ще държи изпити, за да получи международен съдийски лиценз от Световната федерация по борба UWW.

 • Facebook коментари