• Министерството на културата отпуска пари за драматичния театър
 • A+ A-
 • Министерството на културата ще отпусне 72 хил. лв. за изработване на инвестиционен проект за ремонт на драматичния театър в Търговище. Това съобщи лично ресорния заместник-министър Амелия Гешева при посещението си в Търговище.

  Тя се срещна с кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков и директора на културната институция Петър Петров. 

  „Това е нещо изключително важно. Знаете, че търговищкия театър е сред отличниците в сценичните изкуства като постановки и приходи. Затова смятаме, че е изключително важно да подкрепим театъра в този момент” – каза Гешева.

  Директорът на театъра каза, че ремонт на сградата не е правен откакто е построена през 1969 г. „Искаме помощта от години, за което много благодаря, че вече има средства за проекта и от там да започнем поетапно ремонт” – каза Петров. Той обясни, че театърът е второстепенен разпоредител и не може със собствени средства да прави каквито и да е ремонти.

  Кметът на града сподели, че заедно с ремонтите на училища, детски градини, пътища и улици трябва да се случват и ремонтите в „духовните центрове”. Той припомни, че всяка година общината заделя по 35 хил. лв. за двата театъра. „Имаме много културни институции, но театрите са в основата. Надявам се да успеем да направим един качествен ремонт” – допълни д-р Димитров.

  Според Митко Стайков проектът е грандиозен и негова лична надежда е единственият драматичен театър в областта да се превърне в привлекателно културно средище.

 • Facebook коментари