• Кметът на Търговище официално откри 242 Традиционен пролетен панаир
 • A+ A-
 • Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров откри 242 Традиционен пролетен панаир. Сред официалните гости на събитието бе евродепутатът д-р Андрей Ковачев. Присъстваха още народни представители, областният управител на Търговище, ръководството на общинска администрация, делегации от побратимените ни градове Котбус, Германия и Търговище, Румъния, общински съветници, ръководители на териториални институции, граждани.

  „Панаирът е част от културно-историческото наследство на града ни. Традиция, която да пазим и развиваме. На всички съграждани пожелавам приятни мигове с богатата съпътстваща програма, която и тази година се постарахме да подготвим“, заяви д-р Димитров.

  Над 100 са фирмите, подали заявка за участие в Изложението, като 15 от тях са нови. Сред тях са производители и търговци от цялата страна. Фирма от Търговище ще представи богата гама мебели. Пред художествената галерия ще бъдат изложени автомобили. Голям интерес има и от търговците на цветя.

  В 18.00 часа на сцена „Борово око“ започва #МузикаленПаркФест2019. Концертът ще бъде с участието на Вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“ и Михаела Филева. Програмата ще завърши с огненото шоу „Дивинитас“.

  Работното време на изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“ в дните от 13 до 19 май е от 9.00 до 21.00 ч., а на базара на открито с атракциони – от 9.00 до 24.00 ч.

 • Facebook коментари