• Започва пролетният панаир в Търговище
  • A+ A-
  • От днес, 13 май, започва 242-то издание на традиционния пролетен панаир в Търговище. Официалното откриване е в 17:30 часа пред изложбените зали на художествената галерия. Малко по-късно започва концертът, в който участие ще вземат Мистерията на българските гласове и Михаела Филева.

    Заедно с панаира започва и международния фестивал със спектакли за деца „Вълшебната завеса”. В програмата ще участват трупи от Индия, Русия, Италия и България. Организатори са драматичен театър Търговище и Сдружение “Вълшебната завеса” с подкрепата на Министерство на културата и Община Търговище.  

    От днес ще има и някои ограничения за движение на автомобили в района на Борово око. Затворена за движение е ул. „Мургаш“. С ограничен режим на достъп са улиците „Стара планина“ и „Крали Марко“. Допускани са превозни средства единствено на живущите там срещу представяне на документ за самоличност.

    Платени зони за паркиране ще бъдат обособени на улиците „Богомил“, „Боровец“ и „Стефан Куцаров“ за времето от 08.00 до 20.00 часа.

  • Facebook коментари