• Хиляди чистят Търговище
 • A+ A-
 • Над 1800 души до момента са взели участие в кампанията на Община Търговище за почистване на населените места преди Великден. Сред тях са представители на 6 училища, 7 детски градини, 9 пенсионерски клуба, институции и граждани.

  Заради повишения интерес и запитвания се обявяват още две дати тази седмица за извозване на стари мебели. Това са 18 и 19 април – четвъртък и петък. Последната дата за тази безплатна услуга, организира от Община Търговище, е 22 април, понеделник.
  Ненужното обзавеждане трябва да бъде оставено до контейнерите за битови отпадъци и да се  подаде заявка за извозването му на тел.: 0601 6 86 58 или 0601 6 86 86 в Община Търговище.

  От началото на кампанията до момента общо 8 граждани са се възползвали от тази възможност.

  В рамките на кампанията е организирано и извозване на домакинско стъкло (без прозоречно) и растителни отпадъци. Те трябва да са в чували и също да бъдат поставени до контейнерите за битова смет. Заявка за транспортирането им се подава на посочените телефони.

  В дните до 22 април, когато е и краят на обявената кампания, участие са заявили още над 1000 души.

  Община Търговище апелира управителите на етажна собственост, живущите в еднофамилни сгради, работещите в институции и предприятия също да се включат в кампанията, за да се разширят зоните за почистване и да посрещнем Великден в по-приятна, чиста и приветлива среда.

  Работниците на БКС продължават почистването на улиците от инертни материали.

 • Facebook коментари