• Кметът чете приказка на първолаци
 • A+ A-
 • Днес кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посрещна в Общината децата от 1 „б“ клас в I ОУ „Христо Ботев“, за да прочетат заедно откъси от любими книги. Визитата беше в рамките на инициативите от XIV Национален маратон на четенето.

  Кметът прочете на децата българската народна приказка „Старите хора“. Всички заедно обсъдиха поуката от нея и защо е важно да се отнасяме с внимание и уважение към възрастните ни съграждани.

  „Народните ни приказки са изключително поучителни. Четете много. Това ще стимулира въображението ви и ще развие личността ви“, се обърна към учениците д-р Димитров.
  По време на срещата кметът подари на всяко от децата книга с български приказки.
  Целта на Националния маратон е обществени личности да стимулират интереса на децата към литературата и четенето, като им дадат личен пример.

  Организатор на кампанията е Българската библиотечно-информационна асоциация, а координатор за Търговище е Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Инициативата стартира на 2 април - Международния ден на детската книга и ще продължи до 23 април - Международния ден на книгата и авторското право.

 • Facebook коментари