• След десет неуспеха измамниците взеха жертва
 • A+ A-
 • След десет поредни неуспеха телефонните измамници  продължиха да упорстват и в крайна сметка реализираха пробив. Потръгнало им около 14 ч. вчера, когато се обадили на 56-годишна жена от Търговище. Разказали й версията, че трябва да помогне на полицията да залови телефонни измамници и отнели сумата от 3 000 лв., 100 евро и 60 британски паунда.

  Потърпевшата е хвърлила парите в найлонова торбичка през терасата. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

  От РУ-Търговище информират, че през последните два дни в града са извършени около 10 неуспешни опити за реализиране на телефонни измами по гореспоменатата схема.

  От полицията отново апелират към гражданите никога да не дават парични суми или ценности, поискани им в телефонен разговор от хора, представящи се за полицейски служители.

  При осъществяване на функциите си полицейските органи не използват парични средства, предоставени им от граждани, и не търсятот тях финансово съдействие при провеждане на операции за задържане на извършители на престъпления.

  Получат ли телефонно обаждане с подобно искане, хората следва незабавно да прекъснат връзката, и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
   

 • Facebook коментари