• Цветан Цветанов откри тренировъчния комплекс в Търговище (СНИМКИ)
 • A+ A-
 • Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на тържествен водосвет в тренировъчния комплекс, който бе обновен с държавно целево финансиране. Така, макар и символично, гостът откри обновеното съоръжение.

  Цветан Цветанов поздрави Общината за условията, които е създала за спортистите. „Пазете това, което е изградено, за да можете, заедно с вашите треньори, пълноценно и ежедневно да полагате усилия да станете бъдещите шампиони на България, Европа и света“ – обърна се към спортистите Цветанов.

  Кметът д-р Димитров благодари на правителството за отпуснатите средствата в размер на 850 хил. лв. за ремонта. „Днес е един хубав ден за Търговище. След всички инфраструктурни обекти, които реализирахме, успяхме да ремонтираме и спортната зала. Когато станах кмет, обещах на спортистите, че тази зала ще я бъде. Много не вярваха, но ние доказахме, че можем да се справим, въпреки всички трудности, през които минахме“, заяви кметът д-р Димитров.

  Изявената състезателка по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева, която провежда подготовката си в залата, благодари на Общината и правителството за оказаната подкрепа и изрази своето удовлетворение от извършения ремонт.

  Средствата за обновяването на комплекса бяха отпуснати по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров. Сградата, в която тренират над 450 спортисти в клубовете по художествена и спортна гимнастика, борба и стрелба, е строена в периода 1968-1975 г., като в последните години материалната й база бе изключително амортизирана. Това наложи градоначалникът да потърси спешно държавно финансиране за ремонтите.

  Със заложените дейности по рехабилитацията бяха реализирани мерки за енергийна ефективност. Подменени са дограмата и всички инсталации. Изградена е нова отоплителна система. Ремонтирани са подовите настилки, санитарните възли, а всички помещения са боядисани. Изградена е и рампа за хора с увреждания.

 • Facebook коментари