• В Търговище вече има професионален домоуправител
  • A+ A-
  • Няколко входа в Търговище вече се възползват от професионален домоуправител. Услугата в  се предлага от фирмата Ей енд Джи и срещу заплащане намират хора за чистене на входа, грижат се асансьорите да са в изправност, плащат сметките за ток и вода на общите части, водят счетоводството, както и събират парите за Фонд обновяване и ремонт на входа.

    Фирмата поема ангажимент да организира общите събрания на блока, да ги представлява пред администрацията и дори да помагат при разрешаването на спорове между съседите.

    В по-големите градове от страната професионалният домоуправител стана предпочитана форма да се изпълнят задълженията по ЗУЕС (Закон за устройство на етажната собственост). Освен това ръководеното на входа изисква много време и е почти непосилно за работещ човек.

    Заплащането е около пет лева на апартамент, в зависимост от услугата. Стандартният пакет включва задължителните неща: водене на домова книга, регистър на собствениците и други изискуеми документи от Закона за етажната собственост. Домоуправителят организира и провежда Общите събрания на собствениците и привежда в действие на взетите решения.

  • Facebook коментари