• В Търговище ще пишат най-дългото любовно писмо
 • A+ A-
 • Жителите и гостите на Търговище ще имат възможност да се включат в писането на най-дългото любовно писмо. За поредна година кампанията се организира от книжарници “Хеликон”.

  Досега инициативата се е провеждала три пъти, като във фокуса са романтичните заглавия на издателство “Кръгозор”.  През 2009 г., 2010 г. и 2012 г. това са съответно „Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже”, „Бленувам те. Любовни писма на велики българи” и „100 сонета за любовта“ от Пабло Неруда.

  Градът, в който е изписанo най-дългото писмо, получава приза „Романтичната столица на България“. Първата година това бе Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, след това Велико Търново с 30 м, а през 2012 г. призът отново се върна в Бургас с внушителните 50 м. Всички издания на кампанията се радваха на голям медиен и читателски интерес.

  “Поводът тази година да продължим романтичната традиция, която създадохме заедно, е луксозната книга „В градините на любовта” от Халил Джубран, която излезе на 28.01.2019 г.”, казаха организаторите.

  Писането ще се проведе във всички книжарници „Хеликон“. То започна на 29.01. (вторник) и ще завърши на 10.02. (неделя) в края на работния ден.

  На 13 февруари в книжарница „Хеликон-Витоша” в София ще се състои премиера на книгата „В градините на любовта”, а писмата ще бъдат публично измерени и ще бъде обявен градът – романтична столица на България за 2019 г.

 • Facebook коментари