• Депутатите приеха важно изменение в ЗУТ
  • A+ A-
  • Вчера, 19 декември, народните представители приеха изменение в Закона за устройство на територията. С промяната депутатите облекчиха лутането на гражданите по институциите по време на строителство, рекострукции и т.н.  Това съобщи депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

    „Сега гражданите трябва да ходят и съгласува с всяка свързването на имота си с енерго, ВиК, топлофикация, газоснабдяване и пр., да заверява проекти, да плаща такси и най-важното – да чака. Често само ЕРП-тата мотат хората по 2 години за да им станат клиенти. Сега всичко това ще го извършва служебно общината. Пускаш си заявлението за виза и искаш в нея изходните данни на комуналните дружества” – казва той с публикация в личната си фейсбук страница и допълва: „Визата ти е и предварителен договор и основание за захранване с ток на обекта и т.н.”

    Според Веселинов цялата процедура ще отнема най-много месец. Ако пък комуналните дружества не съгласуват проектите за 14 дни - действа мълчаливо съгласие и се приема, че са съгласувани без забележки.

    Измененията влизат в сила след обнародването им в Държавен вестник.

  • Facebook коментари