• Учениците се връщат в Христо Ботев
 • A+ A-
 • От утре, 12 декември, възстановяват учебните занятия в обновената сграда на І ОУ „Христо Ботев” в Търговище. Всички 590 ученици, от І до VІІ клас, включително, трябва да бъдат в училището в 7.45 часа, съобщи директорът Димитър Алексиев.

  Занятията ще започнат в 8.00 часа и ще се провеждат в една смяна.

  Около 4 млн. лв. с ДДС са вложени в ремонти, обзавеждане и оборудване на училището.
  То беше обновено по Оперативна програма „Региони в растеж”, като част от образователната инфраструктура в Търговище, в която са още две детски градини и ясла.

  Ремонтите в ОУ „Христо Ботев” стартираха през октомври 2017 г.  и включиха огромна по обем строителна дейност, тъй като сграда е близо 90-годишна.

  "Много емоционални и много развълнувани сме в цялата учителска общност тук" - сподели директорът на училището Димитър Алексиев и допълни: "Децата също много се радват. Предизвикателството е да намерим сили и желание това, което ни е дарено от Европа да го пазим."

  По време на строително-монтажните работи учебните занятия се провеждаха в  ІІІ ОУ. Към досегашните си домакини Алексиев изказа дълбока благодарност, която разпространи в специално писмо.

  Заедно с училището започва да работи и кукления театър. Още тази събота от 11 часа малките зрители  ще могат да се насладят на спектакъла "Малката Баба Яга" в обновената зала. 

 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани