• Пожарникари и доброволци евакуираха ученици
  • A+ A-
  • Съвместно занятие проведоха ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство, пожарникари и доброволци в Попово. Инициативата е в честа на Международния ден на доброволеца, а участниците разиграха действия за евакуиране на ученици от общежитието на гимназията, което е било задимено вследствие възникнал пожар.

    В „акцията” се впуснаха и шестима доброволци от формированието към община Попово. Когато специалистите изведоха децата на безопасно разстояние, пожарникарите от дежурния екип се заеха с локализирането и ликвидирането на пожара „възникнал“ с учебна цел в стая на ученическото общежитие.

    Инициативата имаше за цел да бъде даден израз на признателността и уважението на обществото към труда на доброволците в помощ на професионалистите, и да популяризира тяхната дейност. Проявата бе и част от системно осъществяваната от служителите на пожарната превантивна дейност за придобиване от учениците в областта на знания и умения за адекватни и навременни реакции при инциденти, кризисни ситуации и природни бедствия.

  • Facebook коментари