• Нов конкурс обяви Младежкия дом вТърговище
 • A+ A-
 • Младежкият дом в Търговище обяви темата на ХХ общински конкурс за творчество "Слово и багра". Младите хора от региона могат да творят на тема "Мечтание за бъдеще с ухание".

  Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на младите хора, да бъде форум за изява на млади творци, както и да открива нови таланти, посочват организаторите.

  Ухае ли бъдещето, твоето или това на героя в твоя разказ? Как го усещаш силно и ясно или едва доловимо, но чертаещо лично твоя път? Какво искаш да отнемеш и какво да добавиш към това ухание? На тези и още други въпроси трябва да отговоря в есета, разкази и съчинение младежите.

  Според регламента в конкурса могат да участват ученици от 7 до 12 клас, като оценяването ще е в две възрастови групи: 7-9 клас; втора възрастова група - 10-12 клас. Литературните творби трябва да са авторски до три печатни страници. Те трябва да съдържат лична интерпретация по зададената тема, както и да разкриват личностните послания на автора. Ще се оценяват качеството и оригиналността на текста.

  Да 19 февруари 2019 г. е крайният срок за изпращане на творбите за конкурса, а заключителният етап на "Слово и багра" и награждаването ще бъдат в края на месеца./ БТА

 • Facebook коментари