• Обработват против заледяване рискови участъци от пътната мрежа
 • A+ A-
 • Общинското предприятие БКС продължава обработката против заледяване на четвъртокласната пътна мрежа в общината. През нощта на 29 срещу 30 ноември, след постъпили сигнали в Община Търговище, екипи на БКС са обработили заледени участъци в района на селата Макариополско, Бистра и Голямо Соколово.

  През тази нощ със соли са обработени още рискови участъци по направленията Макариополско-Буйново, Дралфа-Миладиновци, Дралфа-Кошничари, Момино, Лиляк-Пресиян-Божурка и Разбойна-Черковна. Със смес от натриеви и магнезиеви соли отново са третирани основните улици и булеварди в града.

  В момента БКС продължава работа в участъка между селата Черковна и Драгановец, а други 2 машини обработват вътрешни улици в града.

  11 констативни протокола пък са съставили на 29 ноември контрольорите на Община Търговище на собственици на търговски обекти за непочистени от сняг и ледени висулки прилежащи площи.

  Припомняме, че почистването около жилищните и търговските обекти, е задължение на хората, които живеят там или ги стопанисват. При установяване на нарушения, се налагат глоби в размер от 50 до 100 лв. за физически лица и имуществена санкция в размер от 100 лв. до 500 лв. за юридически лица, съгласно Наредбата за опазване на обществения ред в общината.

 • Facebook коментари