• Гимнастиците на Торнадо отново шампиони
 • A+ A-
 • Девет гимнастици  от СК”Торнадо” и ЦПЛР- ОДК Търговище за четвърта поредна година участваха в турнира по спортна гимнастика „Седемте тепета” в Пловдив.

  След отлична игра, макар и без зала, момчетата мъжки се справиха на всички уреди и съвсем заслужено завоюваха отборната шампионска купа за четвърта поредна година. Заслуга за това имат индивидуалните изпълнения на момчетата във всички пет категории.

  В най-малката категория, шестгодишните Калоян Костов и Християн Златев, участвайки за първи път в състезание от такъв ранг, се справиха блестящо, като завоюваха два сребърни и два бронзови медала на успоредка и халки, а на останалите  уреди  медали до 8 място. Във втора категория Димитър Лалов и Алегзандър Иванов спечелиха медали на всички уреди. Треньорите на клуба Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова са възхитени от мъжкото поведение на осем годишният Димитър Лалов, който само преди три месеца бе с две счупени ръце от неприятен инцидент, но въпреки всичко той доказа какво е да си спортист-гимнастик.

  В трета категория Радостин Янев е шампион на висилка и носител на още четири медала. В същата категория Константин Куцаров спечели два медала. В четвърта категория Миркаан Даян Стефанов е вицешампион в многобоя, на халки и висилка и медалист на останалите уреди. В последната – пета категория Георги Стоянов е безапелационен победител с шест златни и един сребърен медал. Джан Мустафов е с два бронзови медала на кон с гривни и халки и още 5 медала на останалите уреди.

  Голяма помощ при подготовката и участието в състезанието оказаха по-големите гимнастици на клуба Георги Иванов и Исмет Исметов,  които се учат на тънкостите на треньорската професия. В средата на месеца четири гимнастика ще участват на Международният фестивал по спортна и художествена гимнастика „Дунавска перла” в Русе.

  Снежана Стоянова

 • Facebook коментари