• Баба даде 11 хил. лв. на измамници
 • A+ A-
 • Телефонни измамници са взели от възрастна поповчанка 11 хил. лв., съобщават от полицията.

  Мошенниците използвали версията, че е необходимо да бъде оказано съдействие на полицейски служители, осъществяващи операция по задържането на извършители на телефонни измами.

  92-годишната жена се вързала на сладкодумният и убедителен непознат и предала исканата сума. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  От ОД МВР-Търговище отново напомнят на гражданите, че не съществува практика полицията да иска парични суми от гражданите за изпълнение на служебните си задачи.

  От дирекцията призовават хората да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за задържане на извършители на престъпления, тъй като полицейските органи никога не търсят съдействие от гражданите по този начин.

  Хората от областта ни трябва да знаят, че ако на телефона си получат обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител, и ги помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта е необходимо „само“ да предадат наличните си  спестявания и златни накити, то спрямо тях се извършва опит за измама.

  При получаването на подобно обаждане е необходимо те незабавно да потърсят  контакт с близките си и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, и под никакъв предлог да не предоставят пари и ценности на непознати.

 • Facebook коментари