• В Попово организират международния фестивал за операторско майсторство Златното око
 • A+ A-
 • Попово ще бъде домакин на фестивала за операторско майсторство "Златното око" с международно участие в памет на Димо Коларов. Културният форум ще се проведе от 18 до 20 октомври, съобщиха от общинската управа, цитирани от БТА.

  В конкурсната програма ще участват общо 31 филма, от които 8 чуждестранни и 23 български. В различните категории ще се състезават 17 игрални, 9 документални и 5 студентски филма, продукции от съвременното национално и международно киноизкуство с публичен показ от последните две години.

  Жителите и гостите на Попово ще станат съпричастни на редица съпътстващи събития: дискусии, прожекции на филми, откриване на фотоизложба, срещи с актьори. Предстои среща-разговор с проф. Стефан Данаилов и Георги Тошев - автори на автобиографичната книга "Романът на моя живот", както и да гледате прожекцията на филма "Монолог". Години назад в щастливите мигове на лятото на 1994 г. ще пренесе зрителя филм за Световното първенство по футбол в САЩ.

  Във фестивалните дни ще бъде и тържественото именуване на Дома на културата в Попово на името родения тук именит български оператор Димо Коларов.

  Фестивалът ще бъде закрит с церемония по награждаване, част от нея ще е концертът на разградската филхармония "Проф. Димитър Ненов"./Информацията е на БТА.

 • Facebook коментари