• Славка Георгиева на прием по покана на Индонезийското посолство
 • A+ A-
 • Ръководителят на Клуб „Батик”, към Младежки дом-Търговище, Славка Георгиева бе поканена от Посолството на Индонезия на прием в София. Събитието бе част от инициативите посветени на 73 години от обявяването на Независимостта на Индонезия.

  „Приемът се състоя в Централен военен клуб – София. Присъстваха много представители на дипломатическите среди, български и индонезийски културни дейци, студенти,  пътешественици и приятели на Индонезия. Отново бях посрещната с голямо внимание от екипа на посолството. Наистина беше много мило." - разказа Георгиева. 

  Тя сподели още, че е очарована от срещата с Н. Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия и Нурул София, културно аташе, които отделили време за личен разговор, в който  изтъкнали големия принос на Клуб,,Батик" за популяризирането на индонезийската култура в България.

  "Приемът беше съпроводен от зашеметяващо ревю, благотворителен аукцион в помощ на пострадалите при земетресението на о.Ломбок, с индонизийски фолклор, традиционна кухня, екзотика, пищност, блясък. Имах невероятната възможност да се срещна с Геа Пангабеан, водещ индонезийски дизайнер. Представена бе уникална колекция, съчетаваща богатите текстилни традиции на Индонезия с най-новите тенденции в световната мода" - разказа още ръководителят на клуб Батик. 

  Тя каза още, че посланикът и културносото аташе заявили желание да посетят града във връзка с юбилея на клуба. 

 • Facebook коментари