• Обновяването на пенсионерските клубове в общината продължава и догодина
 • A+ A-
 • Днес, 4 октомври, бе отслужен водосвет по повод приключване ремонтните дейности в пенсионерския клуб на ул. „Паисий“, който бе обновен със средства от капиталовата програма на Общината.

  По покана на членовете на клуба присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и секретарят на общината Христалина Халачева.

  Д-р Димитров поздрави възрастните ни съграждани и обясни, че обновлението на пенсионерските клубове в общината ще продължи и през следващата година. „Стараем се всяка година да отделяме средства за ремонти на клубовете. Работим с грижа и внимание към различните поколения, ремонтирайки училища, детски градини, междублокови пространства, клубовете на пенсионера, за да се чувстват комфортно всички наши съграждани“, заяви д-р Димитров.

  Ремонтните дейности в клуба на ул. „Паисий“ включват цялостна подмяна на старата дървена дограма с нова PVC. Същият ремонт е извършен и в клуба на ул. „Стефан Караджа“, където се помещава и регионалната организация на Съюза на инвалидите. Ремонтите са заложени в капиталовата програма на администрацията през 2018 г. Предстои обновяване и на пенсионерския клуб в квартал „Въбел“.

  Припомняме, че общата сума, която Община Търговище отделя за консумативи, издръжка и стимулиране дейността на пенсионерските клубове през тази година е над 130 000 лв.
  Обновяването на клубовете на пенсионера в общината ще продължи и през 2019 г., като част от политиката на общинското ръководство за поетапно подобряване на състоянието им.

 • Facebook коментари