• Разкриха плантация с марихуана в търговищко село
  • A+ A-
  • Полицаите в Търговище установиха, че в землището на село Макариополско 27-годишният Д. Б. от Варна отглежда 26 броя  растения, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество марихуана.

    Растенията са отглеждани в лозов масив, и всяко е с височина 2-2,5 м. При извършени последващи действия  по разследването е установено, че Д.Б. съхранява в обитаван от него дом в друго търговищко село суха зелена тревиста маса с тегло 16,2 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана, както и 0,6 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при извършения наркотест на  метамфетамин.

    Д.Б. е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

    На същия ден, на второкласен път между селата Мировец и Пресяк, при извършена полицейска проверка на 26-годишния Ю.А. от гр. Варна – пътник в лек автомобил. е установено, че същият държи у себе си 1,5 грама суха тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Ю.А. е задържан в РУ-Търговище за срок до 24 ч.

  • Facebook коментари