• До края на септември е срокът за подаване на коригираща декларация
 • A+ A-
 • За втора поредна година клиентите на НАП – и физически, и юридически лица, имат възможност до края на месец септември да подадат коригираща декларация за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

  Това е последна възможност особено за фирми, които са извършили скрито разпределение на печалба напълно законно и без санкция да подадат коригиращи декларации за 2017 г.  След корекцията компаниите ще трябва да платят спестения 5% данък дивидент върху сумите, които са "забравили" да декларират.

  След изтичането на срока, приходните  инспектори ще започнат проверки за неподадени или за подадени декларации с неверни данни за придобитите доходи. За неподадена декларация от физическите лица глобата е до 500 лева.

  При декларирането на неверни данни, ако те водят до по-нисък размер на данъка или освобождаване от плащане, глобата е до 1000 лева. За фирмите, които не са подали годишни декларации в агенцията за дължимия корпоративен данък, санкцията е от 500 до 3000 лева за юридическото лице, а за управителя на фирмата от 200 до 1000 лева.
   

 • Facebook коментари