• Магистрат от Търговище се класира за място във Върховния касационен съд
 • A+ A-
 • Трима съдии от Софийския апелативен съд и един от Окръжен съд-Търговище са класирани на първите четири места в конкурса за повишаване в Наказателната колегия на Върховния касационен съд. Толкова са и свободните места там, информира lex.bg

  Магистратите от САС Красимира Медарова и Невена Грозева са с оценки 6.00, колежката им Надежда Трифонова е получила 5.93, а Бонка Янкова от ОС-Търговище – 5.98.

  „Под чертата“ са останали бившият член на Висшия съдебен съвет Камен Иванов (с оценка 5.35), председателят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова (5.63), зам.-шефките на САС Елена Каракашева (5.63) и на Апелативния специализиран наказателен съд Петя Колева (5.83) и и.ф. ръководителят на АСНС Даниела Росенова (5.15).

  Сред съдиите, които не са успели да се класират, са и Мария Митева, Татяна Грозданова, Вера Кънева и Стефан Илиев от САС, Веселина Вълева и Десислава Врачева от АСНС, Димитрина Ангелова, Величка Цанова, Карамфила Тодорова, Вера Чочкова и Десислав Любомир от Софийския градски съд, Силвия Цанкова и Михаела Буюклиева от Окръжен съд-Пловдив, Мая Йорданова от ОС-Сливен, както и двама военни съдии – Румен Петков от ВоАпС и Даниел Луков от ВС-Пловдив, който е с един от отличните резултати – 5.90 и е класиран на пета позиция като „първа резерва“.

  В конкурса за повишаване в Наказателната колегия на ВКС участваха и няколко районни съдии. Кристина Тодорова от Сливница, Анелия Игнатова от Ихтиман и Красимир Димитров от Плевен обаче не успяха да се класират за място във върховния съд.

  Все още не е обявено класирането на кандидатите за повишаване в Гражданската колегия на ВКС. Там свободните места са три. Преобладаващата част от желаещите да работят във ВКС са съдии от окръжно ниво. Сред тях са и.ф. председателката на СГС Десислава Попколева, зам.-шефките на Софийския окръжен съд Емилия Донкова и на ОС-Перник Милена Даскалова./ Информацията е на lex.bg

 • Facebook коментари